Agility & hoopers

 

Agilityn ja hoopersin viikkotreeniryhmät pyörivät Vaara koiraurheiluareenalla ympäri vuoden. Kesäkaudella järjestämme pop up -treenejä Kenneltoimintakeskus Paavolan hiekkakentällä. 

 

Kouluttajina toimivat yhdistyksemme tutut ja kokeneet harrastajat. Lisäksi yhdistys järjestää myös ulkopuolisten valmentajien koulutusta.

 

Pentueskarit

Järjestämme eskareita sekä 2-4kk että 4-8kk ikäisille pennuille. Eskarissa rakennetaan koirakon yhteistyötä positiivisen vahvistamisen kautta ja luodaan valmiuksia uusien taitojen oppimiselle koiran kehitystaso huomioiden ja hyvinvointia tukien. Lisäksi tutustumme seikkailuradan muodossa erilaisiin alustoihin, ääniin, hajuihin ja häiriöihin.

Järjestämme eskareita myös lajipainotteisesti alle 12 kk ikäisille pennuille.

 

Viikkotreeniryhmät

Järjestämme viikkotreenejä kaiken tasoisille koirakoille aina alkeista lähtien. Viikkotreenit ovat jaettu opintoryhmiin. Viikkotreenijakso on 10 viikkoa, kevät- ja syyskaudella avautuu haku myös 20 viikon treenijaksoille. 

Kuva: Jenni Mustonen

Agilityn opintoryhmät

ESIOPINNOT: Valmistavat taidot, alkeisryhmät, penturyhmät

Esiopetusvaiheessa rakennetaan koirakon yhteistyötä ja luodaan valmiuksia uusien taitojen oppimiselle koiran kehitystaso huomioiden ja hyvinvointia tukien. Alkeisryhmissä voidaan opetella myös perusesteet ja erikoisesteet. 

 

PERUSOPINNOT 1: Agilityn perustaidot, alkeisjatkokurssit, jatkotason rataharjoittelu

Perusopinnoissa jatketaan koirakon yhteistyön ja oppimisedellytysten kehittämistä ja aloitetaan lajitaitojen harjoitteleminen tai kehitetään lajiharjoittelua. Perusopinnoissa harjoitellaan koirakon tason mukaisesti yksittäisiä esteitä, muutamasta esteestä koostuvia radan pätkiä sekä jo pidempiä perustason ratoja sekä opetellaan kontakteja ja keppejä. Koirakolla ei ole kisatavoitteita tässä vaiheessa.

 

PERUSOPINNOT 2 – kilpailutavoitteet: Agilityn perustaidot, alkeisjatkokurssit, jatkotason rataharjoittelu

Perusopinnot 2 on suunniteltu ensisijaisesti koirakoille, joiden tavoitteet on kilpailulliset. Koirakkotreenaa myös itsenäisesti viikkotreenien ohessa

Perusopinnoissa jatketaan koirakon yhteistyön ja oppimisedellytysten kehittämistä ja aloitetaan lajitaitojen harjoitteleminen tai kehitetään lajiharjoittelua. Perusopinnoissa harjoitellaan jokaisen koirakon tason mukaisesti yksittäisiä esteitä, muutamasta esteestä koostuvia radan pätkiä sekä jo pidempiä ratoja sekä opetellaan tai kehitetään kontakti ja keppiosaamista.

 

JATKO-OPINNOT 1: Rataharjoittelu, lajitaitojen vahvistaminen. Osaavat kaikki esteet ja yleisimmät ohjaustekniikat, kokemusta ratatreenistä

Jatko-opinnot 1 on suunniteltu koirakoille, joilla ei ole tässä vaiheessa kilpailutavoitteita, mutta koira osaa kaikki esteet, sekä pystyy suorittamaan rataa.

 

JATKO-OPINNOT 2 – kilpailutavoitteet: Rataharjoittelu, lajitaitojen vahvistaminen. Osaavat kaikki esteet ja yleisimmät ohjaustekniikat, kokemusta ratatreenistä

Jatko-opinnot 2 ovat ensisijaisesti suunniteltu koirakoille, joiden tavoitteet ovat kilpailulliset. Jatko-opinnoissa harjoitteleminen on yleensä säännöllistä ja tavoitteellista. Koirakko treenaa myös itsenäisesti viikkotreenien ohella.